Flanksteak

med bearnaise og confiteret kartoffel

Så længe du holder gryden på lav varme, kan din bearnaisesauce ikke slå fejl. Men skulle sauce blive for varm undervejs og ende som røræg ... ja, så starter du bare forfra. Gryden er perfekt temperatur, når du hele tiden kan holde hånden på siden uden at brænde dig.

 

Kartoflerne

Start med kartoflerne. Skær hver kartoffel i en firkant – ca. 5 x 6-10 cm – og steg dem mørke på den ene side. (Kartoffelresterne kan du gemme til i morgen og til en mos eller andet lækkert.) Læg de stegte kartofler i en mindre kasserolle, en lille pande eller et lille ovnfastfad.

 

Imens du kartoflerne steger, smelter du 500 g smør. Når smørret skiller, tager du det klare fra og hælder over de færdigstegte kartofler. Kartoflerne skal være dækket af det smeltede, klare smør.

 

Sæt kasserollen med de stegte kartofler på blusset over medium varme i 15 minutter – eller i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Har du en time, kan du bage kartoflerne møre i ovnen ved 100 grader.

 

Flanksteak

Varm stegepanden godt op – og når den er varm, steger du dine flanksteaks i hurtige 8 x 8 sekunder på hver side. Kom salt og peber på flanken, inden du steger. Når de er stegt, lægger du dem til side.

 

TIP: En flanke er bedst, når den er medium stegt. Er den for rå, kan den være lidt sej.

 

Bearnaise

Sæt en tykbundet gryde på lav varme og pisk de 2 æggeblommer godt sammen med 0,5 dl bearnaiseessens. Pisk. Pisk. Pisk til alle luftbobler er væk.

 

Nu skal du bruge det smør kartoflerne har bagt færdige i. Hæld det langsomt i bearnaisen, imens du rører. Når konsistensen er perfekt, tilsætter du hakket estragon.

 

Velbekomme.

Tags - Oksekød - bearnaise - pandestegt - ovn - middag - kartofler

Flere opskrifter

Butik

Nyheder